jouw huid, onze zorg

IPL Rode huid


Ter behandeling van couperose, rosacea, een rode huid en storende vaatjes maakt Dermiq Huidtherapie gebruik van IPL.


Wij werken met de nieuwste techniek op het gebied van IPL met een medisch IPL apparaat, waardoor wij resultaat gericht kunnen werken.

 
IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een geconcentreerde lichtbundel die op de huid wordt gericht. Dit licht reageert op de roodheid, waar het omgezet word in warmte, waardoor de vaatjes afgebroken worden.


Wij werken met het IPL systeem Excelight van Lynton lasers.

Het is een krachtig medisch IPL systeem.

De Excelight maakt gebruik van de DynamicReflex®technologie. Het is een unieke technologie waardoor je resultaat kan behalen bij moeilijke indicaties wat bij andere systemen niet haalbaar is.

Welke indicaties zijn geschikt voor de behandeling met IPL

 Wat kan jij verwachten van een IPL Rode huid behandeling.

De behandeling voelt alsof er een warm elastiekje tegen de huid word geschoten. Na de behandeling is de huid rood en warm en kan licht gezwollen zijn. De eerste dagen na de behandeling kunnen de behandelde bloedvaatjes zichtbaarder zijn. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt!

In de aankomende weken worden de bloedvaatjes minder zichtbaar of verdwijnen ze helemaal.

Het is heel belangrijk om de eerste 48 uur vaatverwijding zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan een negatief effect hebben op de behandeling.

Het is belangrijk om de huid 4 weken voorafgaand en na de behandeling goed te beschermen tegen de zon met een SPF 30 of hoger.


Tijdens het gratis intakegesprek bepalen wij welke behandeling het beste bij jouw huid past en dit leggen wij vast in jouw behandelplan.