jouw huid, onze zorg

Alopecia

(haaruitval)

alopecia (haaruitval)

Last van haaruitval? Haarverlies of dunner wordend haar wordt door de meeste mensen als vervelend, zorgelijk of frustrerend ervaren.

Het overkomt zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen wordt het ‘gewoner’ gevonden dan bij vrouwen.

Toch hebben veel vrouwen er ook mee te maken, en ze hebben er over het algemeen nog meer moeite mee dan mannen. Herkenbaar?

Dan is behandeling met XL Hair® mogelijk een optie voor jou.Wat is alopecia?

Alopecia is haaruitval. Er zijn verschillende vormen van haaruitval. De meest bekende is haaruitval bij mannen, alopecia andragenetica genaamd. Deze vorm van haaruitval kan ook bij vrouwen voorkomen. Geschat word dat 70% van de mannen op een bepaald moment te maken krijgt met een vorm van haaruitval. Bij vrouwen begint de haaruitval vaak rond de menopauze en speelt erfelijkheid vaak een grote rol.

Overige oorzaken van haaruitval zijn:

  • Overige alopecia vormen; areata, cicatricialis, traumatica, diffusa
  • Telogeen effluvium
  • Trichotillomanie
  • Ziekte
  • Te laag gewicht
  • Medicijn gebruik
  • Stress
  • Zwangerschap
  • Ijzer tekort

Behandeling

XL Hair® wordt ingebracht met behulp van microneedling en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in de injectievloeistof worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Het is hierbij wel belangrijk dat de hele kuur gevolgd wordt.

Tijdens een consult met je behandelaar wordt een diagnose gesteld en bepaald of je een geschikte kandidaat voor behandeling met XL Hair® bent. Je behandelaar bespreekt dan ook het behandelplan en de verwachtingen met je. Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt. Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld. Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6 - 9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

unsplash